dinsdag 18 januari 2011

Aardperen

Twee jaar geleden hebben we een aantal aardperen geplant. Vorig jaar was er haast niks bijgekomen en heb ik ze dus weggehaald. Amber heeft afgelopen seizoen het gedeelte waar de aarperen stonden bijgehouden, ze liet alles lekker hoog groeien want dat vond ze wel mooi. Afgelopen weekend ben ik maar het één en ander eruit gaan trekken, bleek dus dat er vorig jaar een aardpeer was achtergebleven. Er zaten 8 flinke aardperen aan. Vijf heb ik er weer opnieuw geplant, drie hebben we genuttigd. Een recept uit het boek 'Jamie's dinners' van Jamie Oliver. Ik vond het niet echt lekker, maar ook niet echt vies. De kinderen vonden het wel lekker, dus de aardperen mogen blijven.

dinsdag 11 januari 2011

Pepers zaaien

De eerste peper en paprika zaadjes zitten in de grond. Ik heb de pepers Westlandse lange rode en cayenne, Nederlandse naam: Spaanse lange rode (zal dus niet veel verschil tussen de twee zitten) nog over van vorig jaar. Afgelopen seizoen heb ik ze in het kasje gehad en daar deden ze het ongelovelijk goed, dat kunnen we dus herhalen.
Dit jaar heb ik mini-bell paprika er nieuw bij. Het is een mini paprika aan een mini plant volgens het zakje. Leuk voor kindertuintjes. We zullen het gaan beleven.