zaterdag 16 februari 2013

appel muffins

Gisteren heb ik appel muffins gemaakt met een kruimellaagje. Ze zagen er zo mooi uit dat ik ze met jullie wilde delen.
En omdat ze ook nog lekker waren volgt hier het recept:

Voor de kruimellaag:
50 gr, bloem
1/4 tl, kaneel
40 gr, boter
25 gr, lichtbruine basterdsuiker.

Voor 12 muffins:
280 gr, bloem
3 tl, bakpoeder = 1 zakje
1/2 tl, kaneel
1 mespuntje zout
120 gr, lichtbruine basterdsuiker
250 gr, appels
2 eieren, (van onze eigen krielkippen gaan er 3 eieren in)
250 ml, melk
6 el, zonnebloemolie.

Voor de kruimellaag doe je de bloem en de kaneel in een kom, voeg de boter toe en wrijf tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de suiker erdoor en zet even appart.

Voor het beslag zeef je de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom. Meng de basterdsuiker erdoor. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes, meng ze door het bloemmengsel.
Klop de eieren los in een andere kom, klop de melk en de zonnebloemolie erdoor. Giet deze ingrediënten bij het bloemmengsel en roer voorzichtig totdat alles gemengd is, maar niet te lang!

Schep het beslag in een muffinvorm en strooi de kruimels erover. Bak de muffins in een oven op 200 graden ongeveer 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen